Kesäisiä päiviä

sini4.jpg

sini5.jpg

Kukkia, vihreitä puita, aurinkoa sekä jäätelöä. Se on kesä nyt! <3 Viikossa pihamme on ihan puhjennut kukkaan. Luumupuussa on ihanat valkoiset kukat ja omenapuutkin on suurilla nupuilla. Meidän pihassa on varmaan kauneinta kesässä kun suuret ihanat omenapuut on kukassa. Se tuoksukin on ihana! Tänään vasta huomasin , että omenapuuthan on jo nupuillaan. Kevät on edennyt hurjaa vauhtia viimeisen viikon aikana. Nyt on saatu nauttia jo ihanan lämpimistä päivistä, niimpä olemme viettäneet kaikki päivät lähes kokonaan ulkona. Tänään ilma oli selkeästi viileämpi, mutta silti pihalla touhuttiin. Dennis ja pikku H rakensivat taloa nallelle. 🙂 Meillä on hei muuten nyt kasvimaakin! Istutimme äitienpäivänä porkkanaa, salaattia, tomaattia, kirsikkatomaatteja, avomaan kurkkua, mansikkaa, persilijaa, tilliä sekä suolaheinää. Vielä on sipulit, perunat ja herneet istuttamatta. 🙂 Musta on ihanaa , että lapset oppivat ,mistä ruoka tulee ja sen miten voi pienestä siemenestä kasvattaa jotain niin suurta ja hyvää. Mun ja Denniksen molempien nuoruudessa oli mummolat maalla ja siellä sai oppia kasvimaista enemmänkin . Nyt voimme onneksi täällä kasvattaa , niin meidänkin pikkuiset saavat iloita kasvun ihmeellistä maailmaa. 🙂

 

sini12.jpg

 

 

sini11.jpg

 

sini10.jpg

 

Kävimme keskiviikkona Lohjalla ihanassa pienessä italialaisessa ravintolassa. Valitettavasti en muista paikan nimeä, mutta löytyi ihan keskustasta. 🙂 Vieressä oli myös suloinen kukkaputiikki. 

sini9.jpg

 

 

sini8.jpg

 

sini6.jpg

Availin viikonloppuna talomme alapohjassa olevia luukkuja ja kurkin samalla alapohjaa ja löysinkin sieltä kivien ja sahanpurun seasta sanomalehden palan vuodelta 1975. 🙂 Onkohan joku edellinen asukas mennyt vaimoa piiloon lukemaan lehteään rauhassa talon alle. 😉 

sini3.jpg

sini2.jpg

Omenapuiden alla etupihalla on suuri sinivalkoinen ”meri”. Kukkia on hurjasti ja säälittää jo lähipäivien pakollinen nurmikonleikkuu. Kukat ovat levinneet siis pitkin nurmikkoa ja nyt ruoho alkaa jo olla niin pitkä , että se täytyisi leikata. Silloin lähtevät kukatkin. Olenkin antanut lapsien poimia noita kukkasia maljakkoon päivittäin. <3 Pihallamme asustaa myös siilejä. Saman illan aikana näin kaksi siiliä samanaikaisesti. <3

sini.jpg

Ihanan kesäisiä päiviä!

-Netta-

 

4 kommenttia “Kesäisiä päiviä

  1. Meilläkin oli kasvimaa lapsuudenkodin pihassa. Kyllä sillä tuli faijan kanssa kuokittua ja kylvettyä! 🙂 Se oli jo silloin mielenkiintoista ja siitä on kyllä ainakin itselle jäänyt tosi hyvät fiilikset. Nytkin tykkään kasvattaa chilejä kotona ruukussa. Näin kerrostaloasunnossa voisi toki kasvattaa vaikka kirsikkatomaattejakin, se voisi olla seuraava hankkimani kasvi 🙂

    1. Kuullostaa hyvältä! Meidän puutarhapuodissa myytiin ihania ruukkutomaatteja ja jopa avomaankurkkua voi kasvattaa hyvin ruukussa. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *